Мъжете с брада имат повече бактерии от кучетата

0

- Advertisement -

Брадатите мъже винаги са имали интересна репутация сред жените. Някои ги харесват повече, считайки ги за по-мъжествени, други се ужасяват от мисълта космите да докосват устните им и други части на тялото им.

Скорошно швейцарско изследване на клиника Hirslanden изкарва наяве един много важен „недостатък“ на това да излизате с брадат мъж като твърди, че тези представители на силния пол пренасят повече бактерии, отколкото кучешката козина.

Какво точно разкрива изследването

Всъщност изследването е проведено, за да се установи дали определен тип машини могат да се използват както за кучета, така и за мъже. Учените искали да открият дали при ползване на едни и същи уреди/устройства, кучетата могат да пренасят някакви болести на хората и обратно. За изследването взети проби от бради от 18 мъже и козина от 30 кучета.

- Advertisement -

Резултатите

Подгответе се за шокиращи резултати. 23 от 30 тествани кучета са имали висок брой микроби, докато всичките 18 мъже са имали висок брой бактерии в брадата си. В действителност, 7 от тези 18 мъже са били носители на голямо количество опасни микроби, което може да ги разболее. Оказва се, че кучетата имат по-добра хигиена от хората и учените са категорични: „Мъжката брада съдържа повече бактерии от кучешката козина“.

Изводът

Трябва ли мъжете да вземат бръснача и да премахнат брадата си? Това е личен избор, но здравните експерти препоръчват на господата, които искат да оставят окосмяването по лицето си, да полагат сериозна грижа за поддръжката му. Брадата трябва да се мие, реши и подстригва, точно както косата.
Даже по-често! Имайки предвид, че като ядем, част от храната попада в нея. Tialoto.bg

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече