Най-полезните джаджи за кола

0

- Advertisement -

Факт, не всички можем да си позволим последен модел автомобил с всевъзможни екстри. Но пък факт е, че можем да отделим известна сума за някои придобивки, които да направят шофирането дори в натоварените градски условия в удоволствие.

Видеорегистратор


Джаджите за запис на видео стават все по-популярни, а и са доста практични. В зависимост от модела и сумата, с която бихме се разделили, ще си гарантираме известна доза сигурност.
Устройството записва какво се случва на пътя пред нас и при евентуален инцидент ще докажем, че не сме виновни. Като бонус имаме и видео за спомен от пътуването по живописен планински път или край морето.


Изборът е голям, но трябва задължително устройството да снима с висока резолюция. Business Insider препоръчва Z-Edge dashcam за около 200 лева.

Поставка за телефон


Ако нямаме отделна навигация, най-вероятно смартфонът е нагърбен и с тази задача. А затова ни трябва и поставка за него. И тук е добре да похарчим малко по-голяма сума, но да си купим качество.
И е важно телефонът да не бъде прекалено ниско или прекалено встрани, защото и без това отвличаме вниманието си от пътя. iOttie smartphone holder се представя доста добре по продажби в Amazon и вероятно има защо. А и струва около 40 лева.


Bluetooth устройство

- Advertisement -


Забравяме за handsfree-то и срещу не особено голяма сума си закупуваме комплект, който ще позволи да говорим, докато телефонът е в джоба. Единственото неудобство е, че и останалите пътници в колата ще слушат разговорите през озвучителната система. Но си струва.
Изгодна покупка е устройството на Belkin, което се включва в запалката и се свързва с апарата ни само срещу няма и 100 лева.


Зарядно


Моментът, в който след приятна разходка в чужд град и десетки снимки тръгнем по пътя към дома без батерия на телефона, е способен да скапе всяко настроение. А и не се знае дали няма да имаме спешна нужда от телефонен разговор.


Затова задължително за колата е зарядното за телефон. По възможност да могат да се зареждат два едновременно. Най-важното, което трябва да гледаме, е да зарежда на максималната скорост, която телефонът ни поддържа. Това е добре и за нас, и за батерията. Една подобна джажда срещу скромните 20 лева е Maxboost.

GPS проследяване

Това е устройство, което изпраща информация на телефона ни за местоположението на колата, и може да има много ползи. Така след разходка в непознат град лесно ще намерим обратния път до автомобила.


А ако случайно станем жертва на автокрадци, веднага ще разберем посредством съобщение. И ще сме спокойни, че тийнейджърът ни няма да отмъкне ключовете за колата посред нощ без наше знание. Spy Tec portable може да ни осигури това спокойствие срещу около 140 лева, но и месечна такса за ползване на GPS.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече