10 от най-добрите хобита за мъже

0

Всеки човек трябва да има хоби, за да си отвлича вниманието от монотонността на ежедневието. Нещо, което обичаме да правим в свободното си време, дейности, които ни помагат да се отпуснем. Ето списък на десетте най-разпространени хобита, които мъжете често избират за почивка от ежедневието.

10. Четене – на последно място сред най-добрите хобита за мъже

Четенето, като хоби, е доста подценявано, но след тежък работен ден няма нищо по-хубаво от това да си полегнеш с хубава книга. Книгите отварят светове в светове, така че човек се чувства сякаш е пътувал до друг край на земята, без всъщност да се е премествал от уюта на любимото си леговище. Освен това, четенето е и начин за получаване на знания. То помага за увеличаване на хоризонтите и гледните точки, което го прави чудесно хоби, идеално и за двата пола.

Четене
Четене

9.Риболов

А дали е толкова разпространено, или по-скоро е много използвано в холивудските филми? Да, разпространено е, и никак не е лошо. Идеята за това да си седнал на пристанището, на палубата или на лодка и да те подухва бризът изглежда съблазнително. Идеята, че си сред природата, далеч от бетонната джунгла, прави риболова едно добро хоби за мъже. Той също така не е скъпо хоби, риболовното оборудване за начинаещи и любители е на разумни цени. Така че риболовът е добро хоби, стига да не сте гнуслив от мъртви и умиращи същества.

риболов
риболов

8. Готвене

Мъже да готвят? Защо не? Защо трябва да се свързва готвенето и кухнята само с жените и да се разпространяват подобни нереални полови стереотипи? Жените принадлежат към кухнята, мъжете принадлежат към кухнята, всеки принадлежи към кухнята! Кухнята е мястото, където е храната! Готвенето като хоби може да бъде изключително релаксиращо. А пък и така ще отнемете известна тежест от раменете на съпругата си, ако тя е единственият човек, който готви в ежедневието за семейството. Освен това ще чувствате удовлетворение, когато разберете, че можете да приготвяте вкусни деликатеси в кухнята или торта за рождения ден на дъщеря си. Това е чудесен начин да се отпуснете, докато слушате музика и режете зеленчуци за яхния.

Готвене
Готвене

7. Свирене на музикални инструменти

Мъжете често се оплакват, че другите мъже, които свирят на барабани или китара или пиано, винаги привличат най-добрите момичета. Защо не промените това? Вземете прашния калъф на китарата си от ученическите години и преоткрийте магията на ритъма, акордите и правенето на музика. Или просто започнете от нулата, ако не сте свирили никога. Помислете за инструмент, на който винаги сте се възхищавали и сте искали да ходите на уроци някога. Слушането на музика е релаксиращо, но правенето на музика е пристрастяващо – в най-добрия смисъл. Доказано е, че свиренето на музикален инструмент е чудесна терапия срещу стрес. И, разбира се, ще ви доведе почитателки.

Свирене на музикални инструменти
Свирене на музикални инструменти

6. Учене на език

Научете още един чужд език. Помислете за място, което бихте искали да посетите в бъдеще и започнете да учите езика, който говорят там.

5. Дърводелство

Чудесен антистрес другар, но и полезно хоби. Освен, че е полезно за малки ремонти, можете също да направите сами неща, като часовници, къщички за птици или дървена къща за децата си и дори мебели.

Дърводелство
Дърводелство
4.Бойни изкуства

Разбира се, това може да бъде напрегнато и енергоемко хоби, много по-различно от релаксиране в традиционния смисъл. Но ползите са огромни. Ще почувствате как след време ще имате повече енергия от това хоби. Ще се чувствате и физически по-добре. Ползите от хоби, което ви позволява да се движите са изключително много. Ако работата ви е пред компютъра 8 часа на ден, то е прекрасно да заработят тези мускули малко. Бойните изкуства са освен това и форма на самозащита. А също  ще ви помогнат да станете по-дисциплинирани и фокусирани върху живота си.

Бойни изкуства
Бойни изкуства
3.Колекционерство

Това е забавно хоби. Дали събирате пеперуди или пощенски марки, стари монети или редки снимки, ще откриете как у вас расте гордостта от вашата колекция. Колекционерството е хоби, което е много често срещано сред представителите на мъжкия пол.

Колекционерство
Колекционерство
2. Правене на вино и дегустация

Не, в никакъв случай не насърчаваме алкохолизма, но това е мъжко хоби. Да не говорим, че е доста забавно. Освен това е лесно осъществимо и евтино занимание. Друго е да предложите едно питие на своите гости собствено производство или пък да им подарите една бутилка. Можете и да експериментирате с различни видове и аромати.

1. Спорт

Ако има нещо, което традиционно крещи: тестостерон и мъжественост, то това е спортът. Баскетбол, волейбол, крикет, футбол, бадминтон, фитнес и др. – всички те не само чудесно освобождават от  стреса, но помагат за цялостното здраве и благосъстояние. Един час всяка сутрин някакъв спорт ще направи от вас отново момченце. Най-най-най-положителното хоби! Променете живота си към добро и позитивно със спорт.

Спорт
Спорт

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече