Вижте кой е най-възрастният мъж на света

0

- Advertisement -

112-годишният Чинецу Ватанабе бе обявен официално за най-възрастния мъж на планетата от Книгата на рекордите на Гинес. Той живее в Ниигата, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Мъжът е роден през далечната 1907 година. Занимавал се е с изкуство. Отглеждал е умалени дървета и храсти, участвал е и в много изложби.

- Advertisement -

През целия си живот Ватанабе се е занимавал със земеделие. Първо е завършил селскостопанско училище, а след това е гледал захарни плантации в Тайван. След края на Втората световна война той се завърнал в родното си място и се оженил. След това е станал баща на 5 деца, а до пенсионирането си работил за японските власти. В момента има семейна градина с плодове и зеленчуци, за която се грижи. Той дава и съвет на по-младите хора: Да не спират да се усмихват и да не се ядосват.

Според Книгата на рекордите на Гинес най-възрастната жена също е от Япония. Тя се казва Кане Танака и е на 117 години. Предишният носител на титлата „Най-възрастен мъж“ – японецът Масадо Нонака почина на 20 януари миналата година на 113-годишна възраст.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече