Натуралните средства, които подобряват ерекцията

0

- Advertisement -

Автор: Камелия Методиева – Framar.bg

Еректилната дисфункция е състояние, при което мъжът не може да постигне или поддържа ерекция по време на секс. Може да бъде придружавана от намалено сексуално желание или либидо.

Проблемите с ерекцията може да бъдат причинени от много фактори – здравословно състояние, проблеми с емоциите или отношенията, някои видове лекарства, тютюнопушене или алкохол и други.

Стандартните лечения при еректилна дисфункция включват лекарства, отпускани по лекарско предписание, вакуумни помпи, импланти и хирургични процедури, но много мъже предпочитат възможностите за лечение с природни средства. Изследвания са установили, че някои натурални продукти могат да повлияят положително при еректилни проблеми:

Корейски женшен

Наричан билкова виагра, корейският женшен има зад гърба си солидни изследвания. Заключенията от няколко проучвания гласят, че има „внушителни доказателства за ефективността на корейския женшен при лечението на еректилна дисфункция“.

Веществата, присъстващи в екстракт от корейски женшен, имат действие на клетъчно ниво за подобряване на ерекцията.

Бабини зъби

Тази билка не само помага при проблеми с ерекцията, но и повишава сексуалното желание и фертилитета. Билката отделя азотен оксид, който допринася за получаването на ерекция.

L-аргинин

L-аргининът е аминокиселина, естествено присъстваща в тялото. Той помага за образуването на азотен оксид. Азотният оксид отпуска кръвоносните съдове, за да улесни успешната ерекция и е от съществено значение за здравословното сексуално функциониране.

Проучванията сочат, че L-аргининът в комбинация с други лекарства е добре поносимо, безопасно и ефективни средство при леки до умерени случаи на еректилна дисфункция.

Йохимбе

Тази добавка се извлича от кората на африканското дърво йохимбе. Някои проучвания са показали положителни ефекти върху сексуалното представяне при употреба на това вещество. Но съществува и риск от нежелани реакции, като повишено кръвно налягане и учестена сърдечна дейност, раздразнителност и тремор.

Епимедиум

- Advertisement -

Предполага се, че в листата на тази билка има вещества, които подобряват сексуалното представяне. Епимедиум не е проучен при хора и има някои предположения, че може да повлияе на сърдечната функция.

Гинко билоба

Гинкото може да увеличи притока на кръв към пениса, което би могло да подобри сексуалното желание и проблема с ерекцията.

Златен корен

Според изследване мъже, приемащи, тази билка, са показали значително подобрена сексуална функция. Доказано е, че златният корен подобрява енергията и намалява умората. Необходими са повече проучвания, за да се разберат действията и да се гарантира безопасността.

Определени дейности или липса на активност могат да окажат влияние върху еректилната дисфункция, така че преди да се пристъпи към прием на лекарства или заедно с лечението с природни средства, може да се помисли за някои промени в начина на живот:

Редовна физическа активност

Има благоприятно влияние не само върху подобряване на общото здравословно състояние, но и да подобри еректилните възможности чрез подобрено кръвно налягане и приток на кръв.

Здравословна храна

Консумацията на питателна храна може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания, запушени артерии и диабет, които са известни рискови фактори за еректилна дисфункция.

Отказ от тютюнопушенето и намаляване на приема на алкохол

И двете дейности носят редица потенциални рискове за здравето, включително еректилна дисфункция. Намаляването или премахването на тези вредни навици може да помогне за спиране на проблемите с ерекцията.

Намаляване на стреса

Мъжът може да има проблеми със сексуалното представяне, ако е под прекомерен стрес. Стресът може да произлиза от различни обстоятелства, включително проблеми, свързани с работата, финансите и отношенията. Намирането на начини за справяне с тези проблеми може да помогне за намаляване на стреса и може да подобри проблема с ерекцията.

Продължаване на сексуалната активност

Стимулирането на сексуални активности, които водят дори до частична ерекция, може да има положително въздействие върху еректилната дисфункция. Повече информация за справянето с еректилната дисфункция може да прочетете в https://problem.framar.bg/еректилна-дисфункция/

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече