Ахмед Доган не помни баща си, напуснал училище заради бедност

0

- Advertisement -

Най-милата честитка, макар и по телефона, получи почетния председател на ДПС Ахмед Доган от първородния си внук. Политикът стана на 66 години на 29 март, а снаха му показа на снимка как малкия Адмир поздравява прочутия си дядо.

„Животът е дар,наслаждавайте му се, само  тези които се борят за него, могат да се насладя на вкуса и смисъла на съществуването си“, обича да казват Ахмед Доган. Той е роден в добричкото село Пчеларово, но изкарва голяма част от ранното си детство във варненското село Дръндар. Баща му напуснал семейството още когато се родило детето.То било на шест месеца, когато майката решила да се ожени втори път. По-късно Хасан, вторият му баща, поискал да го осинови но никой не могъл да открие  Исмаил, за да даде съгласието си.

- Advertisement -

От втория брак на майка си Доган има три сестри. До 8-годишна възраст расте  под грижите на баба си и дядо си по майчина линия. Дядо му е член на БКП от 1944 година. Отива си през 1971-а, на 80 години

 До четвърти клас Ахмед учи в местното училище. „Мой кумир беше Ломоносов, но поради буйния си темперамент и не доброто възпитание имах лошо поведение. Обичах да предизвикам учителите, имах склонност към побоища“, пише в автобиографията си  Доган.

След завършване на основното си образование се записва в Техникума по индустриална химия във Варна, но още преди да завърши първата година напуска поради бедност. Учи в Техникума по стъкло в село Белослав, защото храната и спането се осигурявали безвъзмездно. Работи в корабния завод във Варна и се записва за студент в Шумен. Оттам успява да се прехвърли философия в София, пише в. „Минаха години”.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече