Синът на проф. Кантарджиев – трето поколение лекар с бляскава кариера

0

- Advertisement -

Трето поколение лекар е синът на проф. Тодор Кантарджиев – директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Весел Кантраджиев е не по-малко успешен от баща си и в момента е началник на дерматологичната клиника към ВМА.

Самият той признава, че от дете е припознал медицината за своя професия. „У дома се говореше само за това. Никога не ми се е налагало да избирам, винаги съм знаел, че ще бъда лекар“, споделя с усмивка той в свое тв интервю. Синът на проф. Кантарджиев е роден на 19 август 1980 г. Избира да следва медицина в България и през 2004 г. завършва Медицинския университет в София. През 2013 г. придобива специалност „Дерматология и венерология“, а от 2 години насам с гордост носи титлата „доктор по медицина“. Работи в дерматологичната клиника към ВМА, която към днешна дата оглавява, започва още от студентската скамейка, записвайки се за доброволец. След това е назначен за oрдинатор към Отделението по дерматохирургия.

- Advertisement -

През 2014 г. става негов началник, а година по-късно оглавява Отделението по кожни и венерически болести. Д-р Кантарджиев има няколко обучения в чужбина. Първото е през 2009 г., във Виена, Австрия, при проф. Ервин Чахлер. През 2013 г. овладява тънкостите на дерматохирургията в Мюнхен, Германия, при проф. Маркус Браун-Фалко. В периода 2011-2014 г. синът на проф. Тодор Кантарджиев води различни курсове рамо до рамо със световни светила в медицината. И свободното си време отдадено посвещава на призванието си. Когато не лекува пациенти във ВМА, д-р Весел Кантарджиев предава опита си на студентите в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и се труди над своите публикации в български и чуждестранни научни издания, както и над участията си на международни форуми и конференции в страната.

Макар Кантарджиев-младши вече да си е спечелил уважението на колегите в гилдията и колекцията му с награди и признания да набъбва с всяка следваща година стаж, той признава, че винаги ще бъде респектиран от баща си. „Гордея се с него след всяко негово интервю. Той е изключителен събеседник“, казва Весел по адрес на татко си и признава, че у дома двамата не коментират само три теми: футбол, политика и жени. Иначе отношенията им били като между приятели, нямало ден, в който да не се чуели по телефона. В разговорите помежду си не се обръщали един към друг с „татко“ и „сине“, а с „професоре“ и „докторе“.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече