Влади Въргала пусна брада и стана моторист

0

- Advertisement -

Владислав Карамфилов – Влади Въргала, както се казваше героят му от легендарното предаване „Ку-ку”, посрещна 53-тия си рожден ден на 11 август с брада и като моторист. Актьорът, преминал досега през три фалита, които нарича „заземявания”, живее своето ново начало. Крои професионални планове, обикаля с мотора с приятелите си, лъчезаран е, както винаги, но като че ли се усеща повече лекота в усмивката му.

„Започнах да се изправям малко по малко”, сподели Влади в началото на годината. Актьорът, който вече е с побеляла, дълга брада, се похвали, че в рамките на Международен филмов фестивал ще се състои премиерата на игралната новела „Свещеникът” с негово участие. До преди пандемията пък обикаляше страната и чужбина с моноспектакъла „Мемоарите на един Въргал”. С този проект Влади започнал да се оттласка от „дъното”, за което открито винаги е говорил.


Имал нужда от време, за да събере сили, след последния удар, който понесе покрай фалита на ТВ 7. Въргала влезе в сериозно затруднение. Той снима за телевизията сериал по филма си „Операция „Шменти капели”, който реализира със заеми, но така и не излезе на печалба. Влади заложи апартамента, в който живееше със семейството си, всичките си пари, нагърби се и със солидни борчове, за да направи филма си. Виждал сериала „Шменти капели” по ТВ 7 като шанс да върне поне част от задълженията си. Първите серии се радвали на добър зрителски интерес. Дори се обсъждала идеята за още сезони. Уви, фалитът на ТВ 7 означавал и личен фалит на Влади.

- Advertisement -


„Когато ТВ7 фалира и съответно и аз фалирах. Много тежко беше. Целият ми живот влезе в канала. Абсолютно целият ми живот. Разпадна се семейството ми. Взеха ми всичко. Нямах работа, нямах и ресурс да си създам работа…”, казвал е Въргала. Страшното имало не само материално, а емоционално изражение. В момента, в който постигнал максимума на собствените си възможности, се оказал на „дъното на ямата”. „А това се случва с много хора. Те се обезверяват”, споделя Влади. Той говори открито по темата, но не за да се оплаква, а с идеята да сподели опита си. Актьорът вярва, че ще се оправи, защото се занимава с това, от което разбира, има приятели и, най-важното – все още има доверието на хората. „Трябва да мине време, за да може да осъзнаеш, че черното не е толкова черно. Защото нищо в живота не е толкова черно, колкото изглежда. Всичко в този живот се оправя. Просто не трябва да си слагаш катран в душата. А нямаше как тогава…”, въздъхва Влади.
Реалността била много трудна за приемане. Виждал безперспективност, а направил всичко с идеалистични намерения. В този период се разделил със съпругата си Силвия, с която имат две пораснали деца. Уточнява, че няма драма в развода му. „Много рядко мога да срещна в живота си толкова морален човек, колкото е Силвия. Благодарен съм й за всичко”,  изтъква Влади.
Симпатичната блондинка днес се занимава с фотография, макар че е и художничка. По време на брака им Силвия била изцяло ангажирана със семейството и кариерата на Влади. Тя била до него, дори когато изгубили всичко. Така че не фалитът не е причината за развода им. Просто магията помежду им изчезнала. И все пак актьорът откровено е споделял, че и последните събития оказали влияние. „В един момент аз се забърках в прекалено много авантюри… Понеже съм убедителен и успях да й докажа, че няма никакъв шанс да го „изядем” с апартамента. Като апартаментът е най-малкият разход, когато правиш един филм. Щетата е много по-голяма, но хората запомниха апартамента, защото всеки има апартамент. И вследствие на всички щети, които последваха от тази моя авантюра, тя не се отрази на нашите отношения. Напротив, Силвия до последно остана и ме подкрепяше. Но аз нямах очите, нямах въздуха в гърдите”, казвал е Влади.
Той смята, че по-голямата част от разводите в България са защото мъжете не изкарват достатъчно пари. „Не е обаче защото жените са недоволни. Мъжете губят себеуважение в такива моменти и стават несигурни като партньори. Тогава настъпва раздялата. Силвия никога не е била материална. В един момент и двамата ималхме усещането, че връзката ни е изчерпана. А и Силвия имаше нужда да се фокусира върху себе си и да се реализира. Видях, че всъщност аз съм взел, не съм й дал”, връща се назад Влади.


Един ден тя му казала: „Не мога повече. Няма я магията”. Въргала го приел спокойно. „Благодаря й за това, че тя имаше сили да изрече истината, защото аз го чувствах по същия начин… Беше изчезнала магията. Аз не живея ли с мисълта, че имам нужда да те видя, ти не живееш ли с тази мисъл, какъв е смисълът?”, казва той. Днес Силвия е себе си, доволен е актьорът. Влади се радва, че тя е успешен фотограф и не спира да я хвали не само като професионалист, но и като личност. „Тя е изключително фина, нежна. Всичките й снимки са такива – просто поезия”, споделя актьорът.


Той също се чувства добре. Днес планира нови изяви, кара мотора си с приятели. Живее на квартира на същата улица, където стартира „маратонът”, когато завършил ВИТИЗ, даже преди да завърши. „Аз съм се въртял в едно кръгче и сега съм пак там”, казва легендата от „Ку-ку” с усмивка. Това е новото му начало. Решил, че е много интересно съвпадение в момента, в който се усетил в безпътица. „Тогава, когато бях решил, че вече нищо не ми е интересно, и даже исках да ме няма. И бях започнал да пия… Въобще не ме интересува. Един ден чух гласа на баба ми: „Владко”… Никога не съм искал да й причиня такова нещо, така да й звучи гласа. Тогава си дадох сметка: Ако ти сега си се отказал, кой печели. Семейството, близките, приятелите, ти…? Печелят тези, които цял живот си искал да опровергаеш. „Пич, имаш някои неща, трябва да свършиш, и тогава. Я да вземеш да се стегнеш!”. Оттам започна всичко”, споделя Влади Въргала.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече