Проверете грайфера на гумите си с 2 лева!

0

- Advertisement -

За да прецените дали ще бъдете глобени при евентуална проверка от страна на органите на КАТ относно гумите на автомобила си, можете да направите бърза и лесна проверка.

За целта не ви е необходимо нищо друго, а само монета от 2 лева. Не, не струва 2 лева проверката.

Монетата се използва като ориентир. Ако при поставяне в жлеба на грайфера сребристата ивица остава видима, то по всяка вероятност вашите гуми не отговарят на изискванията на закона.

- Advertisement -

А именно – дълбочина на грайфера 4 и повече мм. Сребристата ивица на двулевовата монета е точно 4 мм, което я прави идеалното средство за замерване.

Ще припомним, че изискванията са да се кара с грайфер над тези мм през зимните месеци. А именно в периода от 15-ти ноември до 1-и март. През това време всички водачи на превозни средства могат да станат обект на проверка. А санкцията, ако гумите не отговарят на законоворегламентираните, е 50 лв при първо нарушение.

Предполага се, че второ не би трябвало да следва. Водачите трябва съвестно да се погрижат за превозните средства, които управляват, коментира темата полицейски шеф тази сутрин.

И наистина е така – една от основните предпоставки за пътни произшествия през зимните месеци е използването на неподходящи за условията гуми.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече