Първото бг бебе в епруветка роди бебе!

0

- Advertisement -

33-годишната Илияна Тирилова, която става първото дете, създадено в епруветка у нас през 1988 г. не само у нас, но и в цяла Източна Европа, вече има наследник.

Малкият Лиам се появява на бял свят в САЩ, където българката живее от дълго време – близо 20 години. Зад Океана Илияна се запознава със съпруга си Майкъл, който е асириец.

А този месец добрата новина идва – Илияна ражда момче с тегло малко над 3 килограма. Тя признава, че по време на бременността си е имала проблеми, но успява да се пребори и да даде живот на здраво детенце. Първото българско инвитро бебе и бебето му, вече са изписани от американската болница и се радват един на друг в домашни условия.

- Advertisement -

Сватбата на Илияна и Майкъл

Илияна и Майкъл вдигнаха сватба в края на 2018 г. след 5-годишна връзка, която започва на сватбата на най-добрата приятелка на българката. Още тогава Илияна сподели, че е готова за деца и се надява с Божията помощ да получи това щастие. Въпреки че живее зад Океана, българката никога няма да забрави „създателя“ си д-р Илия Ватев, на когото е кръстена. Самата Илияна не си спомня как родителите й са съобщили, че е изкуствено зачената, но ясно си спомня за първата си среща с лекаря.

„Споменът ми е много ясен. Един ден д-р Ватев дойде в град Рила, където живеехме. Беше висок, красив мъж. Имам чувството, че го познавам цял живот. С него сме изключително близки, чувствам го като втори баща“, коментира преди време нашенката пред вестника.

Българката споделя, че е горда, че е първото бебе в епруветка, въпреки че през детските си години е била подигравана за това. „Никога не ми е било тъжно заради това, че ми се подиграват. Наричали са ме „бебе в епруветка“, но това не ме е обиждало. Напротив. Винаги съм била горда“, споделя искрено Илияна, пише „България днес”.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече