Какво знаем за термобельото?

0

- Advertisement -

Няма лошо време – има грешни дрехи! Тази добре позната фраза може би е мотото на истинските любители на дълги разходки на открито, независимо от климатичните условия. То също така отразява философията на спортния маратон. Проблемът е, че не винаги е възможно веднага да се разбере какви дрехи са добри и качествени. Нашите родители например имат напълно различна представа за подходящите дрехи за дадено време. Какво можем да кажем за нашите баби и дядовци. Така че нека дефинираме термина „добро“. Дрехите трябва да са различни в зависимост от нивото на вашата дейност. В противен случай, дори да е най-добрият и най-скъпият вариант, то той ще се превърне в лош за дадена ситуация. Такъв е парадоксът.

Как да изберем термобельо?

Общото правило обаче винаги е едно – доброто и подходящо облекло трябва да е топло и сухо. За безопасността на тези два параметъра се борят технолозите от специализирани компании по целия свят, произвеждащи дрехи за открито. Един от най-важните елементи на облеклото за всякакъв вид дейност през студения сезон определено е термо бельото. Независимо дали се занимавате със зимни спортове, отивате на дълъг поход или просто се разхождате с децата – започнете тоалета си с качествено термо бельо. Предлагаме да направите екскурзия в света на термобельото. Ще се опитаме да дадем отговори на основните въпроси.

Термобельо – какво е това?

- Advertisement -

Самият термин „термобельо“ първоначално е подвеждащ. В края на краищата, чувайки „термо“ – автоматично си представяме затопляне. Но модерното бельо за спорт или дори просто за активен начин на живот има напълно различни функции и задачата за „затоплянето“ далеч не е най-важната тук. И така, термобельото е преди всичко бельо, един вид „първи слой“. За различни условия на работа термобельото е изработено от синтетични тъкани, естествени или смесени тъкани. Сложната структура на тъканта е направена по такъв начин, че да гарантира отстраняването на излишната влага от тялото и да запази топлината, генерирана от собственото тяло. Мнозина дори не мислят, че именно влагата може да причини замръзване и дискомфорт. Следователно отстраняването на влагата е най-съществената разлика между термобельото в сравнение с обикновените дрехи. Днес в раздела термобельо има термо блузи, термобельо, термо чорапи, термопанталони и топове за жени.

За какво служи термобельото?

Основните функции на термобельото: не абсорбира, но премахва излишната влага (пот) от повърхността на кожата. То регулира топлообмена – запазва топлината и в същото време предотвратява прегряването; не ограничава движението, тъканта му е еластична. Бельото е разработено, като се отчита активната употреба по време на спорт. То осигурява комфорт при всички видове дейности (остава сухо и меко) и поддържа хигиената на тялото за дълго време, предотвратявайки миризмата на пот.

Източник: Brannik.bg

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече