Мераци! Щерката на Гриша Ганчев пъне към Холивуд

0

- Advertisement -

Мераци за кариера в Холивуд има дъщерята на Гриша Ганчев, пише „Уикенд”, позовавайки се на близки до олигарха и футболен бос от село Микре. За разлика от Нина Добрев или Мария Бакалова, които вече се доказаха като актриси зад океана, 27-годишната Тянита предпочита да не застава пред камерата. Амбицията  и е да бъде първата българка, която ще заснеме холивудски хит.

След доста усилия, солидно образование и натрупан опит, мечтата й да работи в Америка може съвсем скоро да се сбъдне, обясняват запознати. Тянита вече има зад гърба си няколко собствени късометражни филма, които се приемат с одобрение от критиците. С малко помощ и пари от татко, не е изключено и да се класира на работа и в меката на филмовото изкуство.

За щерката на олигарха не се знае почти нищо у нас. Преди няколко години от ЦСКА обявиха, че Тянита ще започне работа като водеща в клубната телевизия. Милионерската наследничка дори се появи на един от мачовете на червените. Както повечето гръмки обещания на Гриша Ганчев, и проекта за телевизията си остана само на думи. Тянита от своя стана предпочете да се съсредоточи върху образованието си, вместо да отразява т.нар. български футболни дербита.

За Тянита и брат и Данаил се знае, че са възпитани изключително строго от родителите си. Двамата избягват да се появяват пред медиите. „Старая се да бъдат нормални хора, мисля, че до този момент съм успял”, твърди Ганчев в едно от малкото си интервюта.

Двамата наследници на олигарха учат в най-обикновено училище в Ловеч и никога не са ползвали охрана. След като завършват седми клас, татко им ги праща да учат в Англия. Там отпусканата им издръжка е изключително малка, а целта е да не се разглезят като повечето деца на богаташи у нас. Летните си ваканции двамата младежи прекарват в България. Заети са с работа в семейните конеферма и ловно стопанство, а не с обиколки по кръчми и дискотеки.

- Advertisement -

В Англия Тянита Ганчева завършва с пълно отличие Колежа по изкуства в Плимут, с профил кино. Още преди да завърши, девойката си намира работа по специалността. Милионерската наследничка участва в заснемането реалити сериала „10 000 години преди новата ера”, продуциран от MTV и британският „Channel 5”. Снимките са през 2015 г. в ловно стопанство „Бялка”, край Ловеч, чиито концесионер е татко й. В сериала се проследява двумесечното оцеляване на 20 британци, които са захвърлени буквално в пустошта, по подобие на условията за живот в каменната ера.

„Възможността да помогна в международни телевизионни снимки беше отлично изживяване, но това, което наистина потвърди за мен, е моята страст към оригиналното създаване на филми и разказване на истории”, разказва Тянита в свое интервю.

Като дипломна работа при завършването на колежа, тя режисира късометражния филм „Дом”, в който разказва за обитателите на сиропиталище след Втората световна война във Варшава. Следва заснемането през 2016 г. на 13-минутният филм „Перуника”. В него актьора Стоян Радев влиза в ролята на примитивно живеещ емоционално съсипан дървосекач, изоставен от своята жена и дете-нимфа, който се бори с видения и иска да разбере житейската си съдба.

След дипломирането си в Колежа по изкуства в Плимут, Тянита Ганчева записва магистратура в престижното „London Film School”. В най-старото филмово училище в Англия, Ганчева участва в заснемането на още няколко филма. Натрупаните контакти при завършването й дават възможност да продуцира заснетият в Португалия късометражен филм „Garcas” („Чапла”). В него се разказва за конфликта на тинейджърката Габриела с родната и майка, докато се възстановява от операция на носа.

С това плановете на Тянита не свършват. Наскоро тя затвори центъра на родният си Ловеч за снимки на поредният си филм.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече