За гордост! Щерката на Зуека – талант като прочутия си татко

0

- Advertisement -

И дъщерята на Васил Василев-Зуека се оказа художничка и може да се похвали с първата си продадена картина. Девина, която по принцип се занимава кино и театър като своите родители, се оказа не по-малко даровита и с четките и боите.

Момичето от малко рисува, макар че никога не се е занимавало с това професионално, нито е ходило на уроци. То обаче се справя блестящо и това стана ясно навръх Деня на будителите – 1 ноември, когато за първи път реши да предложи своя картина за продан.

„Девина – дъщеря ми, златото ми! Талантлива е повече от мен! И се гордея много!“, коментира възхитено известният баща таланта на дъщеря си. Жена с дълга кафява коса, облечена в синя рокля, странно е извила тялото си. Произведението, наречено „Танц“, е автопортрет и момичето я публикува за продажба в интернет. Само няколко часа след това творбата й вече имаше своя нов собственик срещу 300 лева.

- Advertisement -

В това отношение Девина има още доста хляб да изяде, докато стигне баща си, който оценява произведенията си средно на 800-900 лева. Има какво да научи от татко и като заглавия на картините, защото неговите са доста необичайни. Сред имената на платната му срещаме „Пиеса за две тръби и вдовица“, ,,…А едно здраво… танго?“, „А през нощта?“, „Дон Кихот в неговият свят“, докато Девина е доста по-обрана със заглавието „Танц“.

Момичето не напусна страната с баща си. Зуека има син Стефан от втората си съпруга Ани, която беше помощник-режисьор. Зуека замина именно, за да осигyри по-добро бъдеще за наследника си в страна, където по думите му законите се спазват. Въпреки че официално не разкри къде рисува в момента, стана ясно, че се е преселил в Испания. Там живеят близки на семейството и той всяка година обичаше да почива по безкрайните плажове. Стефан пък тръгна на училище тази есен и това бил добър повод семейството да започне на ; чисто нов живот.

Девина не възприема драматично раздялата, защото тя също живя далеч – бе студентка в Англия, преди коронавирусът да спре живота. Тя е отраснала на път с тyрнетата на театър „Кредо“, в който майка й все още работи. „Не е важно къде живееш, а какво мислиш“, убедена е тя. „Просто се е преместил независимо от своите 57 години. Родителите ми винаги са пътyвали много, а моето място беше в мазетата, където предимно играеха. Идвахме в София само да си изперем прането. Е, той си е преместил пералнята“, пошегyва се тя в едно от редките си телевизионни интервюта.

Зуека харесва, че дъщеря му е космополитна натура и не се притеснява за нея. Двамата дълго време имаха трудности в общуването, след като актьорът се изнесе от семейния дом и заживя с младата Ани. Девина дори не се появи на сватбата на баща си през 2017 г. Днес обаче са изгладили отношенията си и Девина управлява сайта, през който баща й продава произведенията си, пише „Минаха години“.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече