Разкаяние! Синът на Ламбо не спазил дадена клетва към баща си

0

- Advertisement -

Синът на Стефан Данаилов – Влади, се разкая за неспазена клетва към баща си.

„Обещах му, че ще съм първи по успех, но не успях. Сега съм втори. Но пък много се старая. Избрах си вътрешна медицина, както вече споменах пред вас, ще ставам нефролог – занимавам се с бъбречни заболявания“, казва Влади. 35-годишният син на Мастера ще се срещне по празниците и с племенницата на Ламбо – режисьорката Росица Обрешкова, за да обсъдят бъдещия документален филм за баща му. Той се очаква да бъде готов догодина, когато се навършват 80 години от рождението на великия актьор. Тогава именно трябва да отвори врати и театърът на името на Стефан Данаилов, който правят ученици на Мастера. „Знам, че искат да направим филм за баща ми, в който аз да играя него, тъй като ние много си приличаме, но още нямам подробности за този проект“, споделя Владимир.

Колкото до това дали ще се върне в България, когато завърши докторантурата си, синът на Данаилов е категоричен: „На този етап не виждам как ще се случи да се върна. Дължа може би повече от 300 000 долара за обучението си. Нормално е в Щатите да имаш кредит за образование, а след това като започнеш работа, да го изплащаш. Ако се прибера тук в България и работя като лекар, няма как да върна парите по заема. Иначе докато учиш медицина, нямаш време в Щатите и да работиш, това паралелно не се случва“, категоричен е синът на Ламбо.

- Advertisement -

Бъдещият доктор не е изплашен от коронавируса, тъй като има три ваксини. „Човек трябва да полага усилия да се предпази, но е Божа работа дали ще се зарази и как ще му се отрази“, смята Влади Данаилов. За себе си той е избрал ваксината на „Пфайзер“ – нещо, което било задължително за всички доктори в отделенията, в които стажувал.

„Малко ме боля ръката след ваксинацията, но нищо не съм пил, не съм имал и температура. С майка ми винаги сме се лекували без антибиотици, с природни средства. Тя го изкара, както и Николай, мъжът ѝ, като сега и двамата имат доста антитела“, казва Влади Данаилов.

Въпреки пандемията той и Ирен няма да се откажат от инициативата по построяването на паметник на Стефан Данаилов. „Каквото и да се случи с тази пандемия, паметник трябва да има. Когато всичко е готово, ще поканим всички на откриването“, разказва Влади и допълни, че няма ден, в който да не му липсва покойният му баща Стефан Данаилов. „Имам особено отношение към смъртта, примирявам се с нея, но в същото време няма как да не ти е тъжно за близки и любими хора, когато си отидат. А баща ми беше велик човек, не само за мен и майка ми, а и за хората“, казва Влади Данаилов, цитиран от „България днес“.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече