Голям напън! Венелин Петков иска стола на Кошлука!

0

- Advertisement -

Животът на журналиста Венелин Петков се обърна на 180 градуса в последните години, а промените в професионалното му поприще изглеждат като сцени от филм. От обикновен водещ на новините, той бе издигнат на шефското място в дирекция „Новини и актуални предавания“ в БиТиВи. Не след дълго Петков изненадващо бе уволнен и буквално изхвърлен на улицата в края на 2020 г., след като медията бе купена от чешкия милиардер Петър Келнер, който загина в катастрофа с хеликоптер през март 2021 г.

Мястото на Венелин бе заето от Антон Хекимян, който е на този пост и до сега, а Венелин Петков скъса с журналистиката и стана учител на деца от 1 до 5 клас в частно основно софийско училище. Там той преподава „Глобални перспективи“ изцяло на английски език, а предметът е основна част от програмата на университета „Кембридж“.

- Advertisement -

Роденият в Стара Загора през 1972 г. Венелин е завършил Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в родния си град и английска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има магистърска степен по телевизионна и радиожурналистика от най-стария факултет по журналистика в света в Университета на Мисури (Колумбия) и е бил асоцииран продуцент в Си Ен Ен.

Но който веднъж е бил репортер, водещ или редактор и журналистиката е в кръвта му, винаги гледа с носталгия назад. Явно, че преподавателската дейност е била временно спасение за Венелин Петков, защото той сега е решен да се включи в битката за шефския пост на БНТ, където е работил за кратко, след завръщането си от чужбина. Мандатът на сегашния директор Емил Кошлуков изтича на 5 юли, но още преди края му шефът на Комисията по култура и медии в парламента Тошко Йорданов заяви, че се съмнява дали Кошлуков отговаря на критериите да оглавява държавната телевизия, пише „Минаха години“.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече