36 години любов! Шейтанов от „Лъжите в нас” обича една-единствена жена!

0

- Advertisement -

В сериала „Лъжите в нас” вече няколко пъти се показва сватбената снимка на Константин Шейтанов с жена му Росица. Фотосът е съвсем автентичен. Младоженецът действително е актьорът Емил Марков, който в сапунката играе въпросния шеф на дърводобивната фирма, но булката е колежката му Албена Павлова, позната с ролята на Гълъбина Чеканова в поредицата „Столичани в повече”, пише „Уикенд“.

Емил и Албена са заедно вече 36 години. Всъщност, толкова ще празнуват съвсем скоро, на 28 април, когато е рожденият ден на Марков. Връзката им е сред най-стабилните и хармонични в гилдията, като в същото време е описвана и като бурна. Защото Емил и Албена много се обичат, но се случва и да спорят. Само че „се карат сладко, смешно, обичайки се”, както го описа приятелят им Ненчо Илчев миналата година, когато двойката гостува в предаването „Търси се” по Би Ти Ви. И самите те подхождат с чувство за хумор към дребните си разправии. И как иначе, след като Емил и Албена, които имат две пораснали деца Здравко и Мина, са минали през не малко трудности, включително и финансови. Актьорите винаги са успявали да се справят с предизвикателствата, защото взаимно са си били опора и са си вдъхвали сили и кураж.
„Дори само мисълта, че Емил е до мен – знам, че няма нищо страшно. Няма нещо, което да ме уплаши, съкруши, отчая…”, споделя Албена. Тя има това усещане още от началото на връзката им и днес често казва на мъжа си: „Ти си моята скала”. Емил пък е категоричен, че жена му е смисълът на живота му. Той винаги е бил готов на всичко за нея и семейството им.
Двамата се срещнали през 1984г. в първия ден на студентството си в НАТФИЗ. Албена тичала по коридорите на академията, когато насреща й се появил Емил – тъкмо се върнал от казармата, и бързал да намери класа си. Екранната Гълъбина от „Столичани в повече” се спряла на мига, щом го видяла. Първо й направил впечатление с нелепия си мустак, който се спускал в катинарче, ограждащо брадичката му. Е, и с това, че е много красив, признавала е актрисата. Тя също впечатлила с визия колегата си, който не можел да отлепи поглед от нея. „Когато влязох в сградата на ВИТИЗ за първи път, на първия учебен ден, първият човек, който видях в коридора, беше тя – едно малко момиче с големи сини очи, дойде при мен и ме попита кого търся”, спомня си Емил Марков. Заговорили се. Оказало се, че са в един клас. Албена се зарадвала и спонтанно, ей така да го приветства, му лепнала целувка по устата. Емил се шашнал. След това двамата се сприятелили и често прекарвали време заедно. „Той още тогава ми беше голяма опора”, връща се назад във времето Албена, която е от Русе. Тя тъгувала за семейството си, с което имат много силна връзка.
Дружбата на актьорите прераснала в любов две години след първата среща. Основната причина била, че Албена имала приятел в Русе и не се решавала да прекрати връзката, а пък моралните й задръжки не позволявали да се хвърли в авантюра със състудента си от Бургас. В крайна сметка любовта надделяла. „Аз в един момент погледнах и видях до себе си принца”, разказа Албена после на свой приятел за това как някак видяла с други очи Емил. След 2 години познанство, тя изживяла любов от пръв поглед с Емил. Нямала обяснение как и защо. Това влюбване се случило на рождения ден на Емил Марков. След това връзката им се развила доста бързо. Всеки имал отделна квартира, но скоро Емил започнал да прекарва повече време в тази на Албена. Заживели заедно. Дипломирали се през 1988г. и били разпределени в театъра в Сливен. И там живеели без брак, докато в един момент Албена повдигнала въпроса. С типичното си чувство за хумор актрисата е разказвала как един ден попитала мъжа си: „Какво чакаш? Да станеш народен артист ли? Тогава ли ще се ожениш?”. Емил пък с широка усмивка е допълвал, че хич не се дърпал. Веднага се съгласил.
Оженили се, а година по-късно се родил синът им Здравко. Младите родители били организирани и икономични, заради трудните времена. Въпреки че не им било лесно, актьорите никога не са разчитали на материална помощ от бабите й и дядовците. Някак се справили. Най-трудно им било в началото на 90-те години, когато трябвало да живеят разделени известно време. Албена започнала да играе в Сатиричния театър през 1992 г. Емил не могъл веднага да се премести и останал в Сливен. Тъй като нито един от двамата не можел сам да гледа сина им, който още бил малък, трябвало да го оставят в Русе при родителите на Албена. Актрисата е казвала за този период, че й било изключително тежко да бъдат в три различни точки, без да знаят кога ще могат да се съберат в един дом. Тя ходела на репетиции, прибирала се и се завивала през глава, за да се изолира от това къде се намира. Няколко месеца по-късно семейството се събрало в София.
Емил Марков започнал да играе на сцената на Младежкия театър. Радостта и спокойствието обаче траело 4-5 месеца. Неочаквано сменили директора на театъра и новият уволнил всички назначени от предния. Шейтанов от „Лъжите в нас” се оказал без работа. „Беше 1993 г. и се говореше само за закриване на театри, навсякъде – страх, глад, мизерия. Всеки си пазеше мястото”, споделя актьорът. За да се грижи за семейството си, той се захванал с различни дейности, доста далеч от професията му. Две години се ангажирал с производство на олио, после разнасял документи на една фирма, която се занимавала с визи за чужбина. След това се опитал да емигрира в Канада, но стоял само месец. Оказало се, че не е попълнил правилно документите и ще може да вземе семейството си чак след пет години. Не съжалява. Години по-късно Албена ходила в Канада на турне със спектакъл и не й харесало. Емил има 10 години опит и с работата в Международна агенция за осиновявания, предимно с чужденци: „Що сълзи, драми, радости, емоции сме споделили с тези хора, колко истории съм видял! Мисля си, че този богат и разнообразен житейски опит ми помогна много, когато започнах да се занимавам с писане на сценарии”.
През март 1998г. той започнал работа в „Каналето”, малко след като екипът се разделил, и Слави Трифонов поел по свой път, а Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев и Мартина Вачкова – по техен. Емил първо бил актьор в предаването, но често предлагал идеи за скечове, така че скоро започнал и да ги пише. Станал главен сценарист на „Каналето”. След като спрели предаването през 2004 г., срещнал случайно режисьора Християн Ночев, който го поканил в екипа на предаването „Вот на доверие” с водещ Иван Гарелов. Изпълнителен продуцент на предаването бил Евтим Милошев, който тогава още бил част от екипа на Слави Трифонов. През 2006 г., когато Евтим Милошев и Любо Нейков се отделили от „Шоуто на Слави” и направили компанията си, Емил Марков се присъединил към тях и работели заедно в„Комиците”. След това актьорът е ангажиран с няколко „Сървайвър”-а, сериала „Столичани в повече”, в който играе жена му Албена.
През цялото това време Емил Марков получавал покани от продуцентския екип Евтим Милошев и Любо Нейков да участва в някои от предаванията и сериалите, които правят. Актьорът отказвал, защото все бил възпрепятстван от обстоятелства. Когато започнала подготовката на „Откраднат живот”, Евтим му казал, че има роля, която смята за подходяща за него. Това е героят доц. Захариев в поредицата.
Трябва да се отбележи, че Емил Марков никога не се е отказвал от професията. От първата си поява на екран като шофьор на автобус в лентата „Търси се съпруг за мама” (1985 г.) до ролята на доц. Захариев в сериала „Откраднат живот”, Емил Марков е участвал в над 10 филма, включително и в чужди продукции. Само че тази ангажираност, още повече през 90-те, съвсем не означавала финансова стабилност. Затова паралелно с актьорството Марков все имал и друга работа. Така или иначе, тъкмо с ролята на доц. Захариев в „Откраднат живот” Емил Марков става разпознаваем за широката аудитория. А сега зрителите на Нова тв го гледат като Константин Шейтанов в сериала „Лъжите в нас”.
Плътно до Емил Марков продължава да е жена му Албена Павлова. Каква е формулата за стабилната им връзка? „Добро възпитание, добра храна, хубави занимания в леглото, все такива простички неща, и много добро чувство за хумор…”, каза актрисата през смях миналата година в предаването „Търси се” по Би Ти Ви, а мъжът й допълни с широка усмивка: „И единият трябва да е с много голямо търпение, поне единият”.
Двамата не са загубили любопитството си към света, споделиха и децата им Здравко и Мина тогава. Актьорите продължават да прекарват време заедно, пътуват, споделят общи интереси. С децата си са не само в ролите на родители. Те са и техни приятели, разговарят, интересуват се от мнението им. Част от хармонията във връзката на Емил и Албена са и техните спорове и разправии. Тези бури винаги завършват с бързо помиряване, а после се държали, сякаш нищо не се е случило. „И аз просто имам впечатлението, че всъщност това е нещо като тяхно хоби”, каза синът им през смях.
Може да се каже, че астрологически съпрузите са предразположени към противопоставяния. Емил е Телец, а Албена – Лъв. И все пак те отдавна са напаснали характерите си и напук на астрологическите схващания си живеят в любов и хармония. И много се смеят. Албена е казвала, че Емил е от хората, които могат да я разсмеят до сълзи. Смеят се даже и на разправиите си, които все са дребни и много сладки, както ги е описвал и приятелят им Ненчо Илчев.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече