Поръчител на убийство броил 35 бона на Жоро от Боец?

0

- Advertisement -

Поръчител на зверско убийство, изпълнено от бивш офицер на комунистическите служби е финансирал с 35 000 лева Гражданско сдружение БОЕЦ през октомври 2020 г. Освен зверският показен разстрел, на съвестта на въпросния крими елемент тежали множество заплахи за физическа разправа, зверски побои, рекет и изнудване, а също и ощетяване на държавната хазна с десетки милиони левове, ако вярваме на обвинителния акт срещу него. За парите му се говори, че идвали от сделки с руски олигарси, приближени до Путин. Рашките давали да върти парите им срещу солидни протекции пред родните власти.

Наши източници се кълнат, че престъпният бос (чието име се пази в редакцията ни) бил платил тлъстия рушвет на Георги Георгиев под формата на дарение за БОЕЦ. В замяна той поискал “деликатна” услуга – от убиец и криминален тип, арестуван по няколко члена от НК и НПК, да се превърне в борец за демокрация и правов ред, и в жертва на съдебната система.

Връзката между обвиненият за убийство баровец, чиято анонимност умишлено запазваме на този етап, и “Жоро Боеца” станала през близка на сърцето му активистка, въртяща цялата комуникация на НПО-то. Тъй като тя имала близки фискални отношения с криминалния тип, лесно го убедила, че Георги Георгиев е най-правилният човек, който ще изпере имиджа му и за по-малко от година ще го превърне в “българският Навални”. Задачата изисквала БОЕЦ да стартира кампания по оневиняването му, претендирайки, че задържането му е по политически причини и най-вече заради участие в протестите срещу ГЕРБ. Всичко това не струвало и един лев, тъй като минавало под знаменателя на общата пропаганда, но въпреки това 35-те бона били грижливо надиплени в касата на БОЕЦ.

- Advertisement -

За изпълнението на поръчката били ангажирани солт*шаците на Гошо Боеца – Атанас Чобанов и “половинката” му Димитър Стоянов. Въпреки, че не свършили почти нищо в полза на вип-арестанта, те къщо поискали пет цифрен хонорар, шушукат в журналистическите среди. Враговете им пък се кълнат, че част от кървавите пари били инвестирани в създаването на сайта BIRD.

За да не буди подозрение, парите за фиктивното дарение на БОЕЦ били дадени като заеми на 35 физически лица “среден клас” – бармани и сервитьори, счетоводители, банкови служители, шофьори, охранители и дори две жени, осигуряващи се като домашни помощници. Всеки от тях е трябвало да преведе по плюс минус 1000 лв. по сметката на Жоро от Видин. Тъй като даренията съвпаднали по време с летните протести срещу кабинета “Борисов”, те минали в графата “будна гражданска съвест” и не предизвикали интерес у НАП. Развръзката дошла, когато един от мнимите дарители получил писмо от данъчните да обясни произхода на получен кредит от физическо лице. Притеснен да не “изяде дървото”, човечецът разказал на инспекторите цялата история от А до Я. Жена му работела в една от фирмите на въпросния крими бос (който по онова време търкал наровете в ареста) и получила задача да намери поне един човек, който да направи дорение на БОЕЦ. На следващия ден тя завела мъжа си и той чинно подписал договор за заем, а след месец парафирал втори документ, че си е върнал борча. Несъответствията между доходите и разходите усъмнили данъчните и така чорапът започнал да се разплита, стигайки до истинския дарител на БОЕЦ.

Източник: crimesbg.com

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече