Тотална промяна! Росен Петров стана домошар

0

- Advertisement -

Росен Петров, който на 24 юли отпразнува 52-ия си рожден ден, е претърпял пълна промяна, откакто се задоми с Десислава Нешева – учен, доктор на науките, специализирала във Флоренция, а понастоящем работи в Медицински университет. Водещият на предаването „Операция История” по тв „България он еър”, който някога бе сподвижник на Слави Трифонов, е загърбил всякаква суета.

Намеренията да се занимава с политика са останали безвъзвратно в далечната 2014 г., когато и възникнаха, докато все още водеше „Нека говорят” по Би Ти Ви. Росен Петров стои далеч от светски събития и клюки, даже и от социалните мрежи, където други известни и неизвестни личности редят постове час по час. Водещият е казвал, че дори не поддържа профил във фейсбук. Телевизионерът, който е завършил Класическата гимназия, а после Академията на МВР със специалност „Право” и „Сигурност и борба с престъпността”, се е посветил изцяло на семейството си. За него най-важни са жена му Десислава и дъщеря им Славея, която се роди през май, миналата година.

„Детето променя всичко. Сега детето ми е всичко. Само като я видя, всичко остава встрани”, сподели Росен скорошна своя медийна изява. До преди да стане баща, като всеки, водещият не си давал точно сметка какво е да си родител и каква отговорност е. „Коренно се променя човек, според мен – за добро. И дава съвсем друг поглед върху живота”, каза той.

- Advertisement -

Росен се старае да прекарва максимално много време с дъщеря си, която вече стъпва по-уверено и е доста „приказлива”. „Славея ми е приоритет”, категоричен е водещият. Той се запознава с майка й Десислава Нашева, която е автор на изследването на генотипа на древните българи, в предаването си „Операция История”. Дамата, която има сериозна и внушителна професионална биография като учен, гостувала на Росен Петров през 2018 г. Вероятно след това разговорите им продължили, като постепенно преминали на доста по-лични теми.

Освен че споделят обща страст към историята и изследователска дейност, Росен и Десислава имат и еднаква житейска философия. Въпреки недостатъчното финансиране на науката у нас и комерсиалното общество, в което живеем, Десислава е от тези, които избират да се отдадат на научна дейност. Росен от своя страна решава да превърне интереса си към историята в професия, стартирайки предаването си, което вече 4 години е в тв ефира. Самият той е признавал, че не е предполагал, че историческо предаване може да бъде толкова гледано. Личи не само по рейтинга му, а и по ангажираността на зрителите, пише „Уикенд“.

Росен Петров, който в телевизията е общителен, но иначе може да се каже, че е интровертен тип и има малко приятели, често е спиран в супермаркета или на улицата от почитатели на предаването си. Щом го разпознаят, зрителите на „Операция История” бързат да обсъдят с него последните гости в предаването и темите, които се разглеждат. Росен Петров винаги отделя време за тези разговори, защото смята, че обикновените  хора имат по-реален критерий за това, което се случва.
Интересът му към историята датира още от детството му, когато слушал разказите на дядо си по майчина линия. Той бил фронтовак и живял до 90 години. Работел във военен завод. „Той ми разказваше фрапиращи истории”, споделял е Росен. Дядо му държал снимка на цар Борис III и все казвал, че царят е бил народен човек. Сам се убедил в това. Когато дядото на Росен бил войник, нямало превоз и се ходело пеша. Веднъж, докато вървял, до него спряла голяма черна кола. Слязъл офицер, попитал го накъде е и предложил да го закара до полка. Дал му даже кутия цигари. „Казал му: „Да знаеш, че те вози Негово Величество.”. Не даваше и дума да се издума лоша за царя”, споделял е Росен Петров.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече