Ново 20! Бг масажист замразява мускули, за да лекува травми!

0

- Advertisement -

Наш масажист замразява мускули, за да лекува травми. Великотърновецът Преслав Николаев използва силата на ниските температури, за да постигне смайващ ефект най-вече сред спортуващи. Терапията трае 20 мин., а възстановяването след състезание е само 3 часа вместо 3 дни.

„Методът се нарича криотерапия. Използвам специални панталони, които се изпълват с ледена вода. Краката на човека остават сухи, усеща се само студ. Температурата на кожата спада до оптималния диапазон на възстановяване от 1-2 градуса по Целзий“, споделя пред „България Днес“ Николаев.

Компресията започва от глезена към бедрата, а след това настъпва декомпресия – от горе на долу, за да се нормализира кръвопотокът. Терапията е иновативна у нас, но много разпространена по света. От нея се възползват футболистите Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе, Хари Кейн, баскетболистът Джеймс Хардън, топтенисистът ни Григор Димитров и много други популярни спортисти.

- Advertisement -

„Този метод се е използвал дори в древността. Навремето хората са лягали в ледени вани, сега е много по-щадящо и оптимално за организма. Ледените панталони имат три степени. На хора, които са оперирани наскоро или имат отоци, прилагам най-ниската степен, при втората се постига ефектът на загрявката преди мач или състезание, а в третата се постига възстановяване след тежка тренировка, мач или друго физическо натоварване“, обяснява Преслав.

Боляринът се занимава професионално с масажи от 5 години. Работи с футболния отбор „Етър“ (Велико Търново) и с дублиращия тим на старата столица, като се грижи за възстановяването на спортистите след мачовете. Изкарал е няколко курса при видни специалисти. Сред усвоените от него практики е и иглотерапия на ушна мида. Споделя, че тя притежава свойството да накара организма сам да се справи с болка, заболяване или друго тежко състояние.

„Всички проблеми в човешкото тяло могат да бъдат излекувани с акупунктурата върху ушна мида. Няма как да навреди, може само да помогне“, убеден е Преслав.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече