Изненада! Новият Гунди бил иконом на Ламбо

0

- Advertisement -

Младият актьор Павел Иванов, който беше избран за ролята на Георги Аспарухов-Гунди, е бил иконом на своя учител – големият Стефан Данаилов. Мастера харесал момчето още на кандидат-студентските изпити за Театралната академия, а когато изгубил съпругата си Мария, го помолил да се грижи за домакинството му. Иванов се грижел и за учителя си в последните дни, преди да си отиде от този свят.

Павел Иванов спечелил учителя си по актьорско майсторство – Стефан Данаилов, с едно изречение на приемния изпит в Театралната академия. Бил подготвил монолог от Чехов, но успял да каже едва няколко думи, когато Мастера го прекъснал и му казал, че ще го чака в следващия кръг. Този следващ кръг преминал по същия начин – младежът казал едно изречение и отново бил прекъснат. За третия кръг Данаилов казал, че ще е по-труден. Извикал случайни хора от улицата и предупредил момчето: „Имай късмета да не пееш и да не танцуваш!”. Павел обаче още от детската градина се занимавал с народни танци – именно с тях за първи път стъпил на сцената, така че задачата не само не го притеснила, а дори го накарала да се успокои, че със сигурност ще бъде приет в НАТФИЗ. И се оказва прав.

Споменатите събития се разиграват през 2012-а. Две години по-късно Мастера губи своята съпруга Мария. Спешно му трябва близък човек, който може да поеме грижите за дома му. Решава да помоли младия Павел, който за две години е станал любимият му студент. Момчето, освен талантливо, е много отдадено на мечтата си да бъде добър актьор. Освен това прави впечатление с възпитание, честност и лоялност. Данаилов му предлага да стане негов иконом срещу заплащане. За Павел предложението е добре дошло. Той е твърде зает в Академията, за да започне работа срещу заплащане, а разходите му са големи, тъй като е от Русе и, освен за всичко друго, му трябва пари за квартира.

- Advertisement -

Същата година младият човек получава първата си роля в Народния театър. Говори се, че Ламбо му е съдействал в знак на благодарност за помощта, която получавал от Иванов. Първата роля на Павел е в представление на сестрата на Данаилов – Росица Обрешкова. Момчето обаче доказва, че е заслужило този шанс, и днес вече е сред най-утвърдените млади актьори. В театъра работи с Мариус Куркински, Юрий Дачев, Петринел Гочев, а преди две години получава главна роля и в хитовия сериал „Татковци” на БиТи Ви. Хората бързо свикват с добрия ветеринар Тодор, който, останал вдовец, отглежда сам дъщеря си. Тогава вече е бил избран и за ролята на футболната легенда Георги Аспарухов в първия филм за живота му „Гунди – легенда за любота”. Снимките на лентата, за която „Уикенд” писа, започнаха преди дни на столичния стадион „Раковски”. Днес актьорът признава, че е посветил цели 6 години на подготовката си за този проект.

В последните 5 години от живота на Мастера неговият ученик е най-близкият му човек. Той поема грижите за Ламбо и когато здравето му окончателно го предава. Говори се, че бившият вече студент от иконом се е превърнал в болногледач на своя учител. Младият актьор никога не е споделял това публично, но хора от обкръжението му разказват, че Ламбо се притеснявал да наема жена, която да се грижи за него. Разчитал за всичко на Павел. Двамата участват заедно и в последното представления на Ламбо – „Актрисата”, в което Данаилов, освен най-голямата звезда на сцената, е и постановчик. В спектакъла роля получава и друг любим ученик на големия актьор – Ненчо Илчев.

Павел в нито един момент не си позволява да предаде доверието на своя учител. Той е с него до последния му ден, като в същото време не си позволява са проиграе шансовете, които Мастера му дава. Освен на успехи в работата, днес той се радва и на щастие в личния си живот. С жената до него – балерината Марина Стоилова, се готвят за сватба. Двойката се сгоди в началото на миналата година, а в началото на тази се роди и първото им дете. Актьорът не разкрива пола, нито името на бебето си, но е показвал в социалните мрежи как тренира с него, настанено удобно в кошчето. „Всичко е възможно”, е коментарът на Иванов.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече