Размина се! Мира Добрева била на косъм от смъртта!

0

- Advertisement -

Както вече стана известно, Мира Добрева беше оперирана по спешност в „Пирогов“, след което беше поставена в медикаментозна кома. За щастие 51-годишната обичана журналистка вече се възстановява, диша самостоятелно и говори. Тъй като се появиха слухове защо е била хоспитализирана, нейната дъщеря Лора реши да ги опровергае. Тя даде откровено интервю за в. „24 часа“, в което сподели, че причината е остър перитонит. „Деляха я (майка ѝ бел.р) часове, ако не минути от смъртта“, разкри Лора.

Защо Мира Добрева е била оперирана по спешност

„На 3 септември изкачихме Рилските езера с цялото семейство. Беше незабравимо преживяване с гледки, спиращи дъха. Не очаквахме, че едва два часа след като се прибрахме вкъщи, дъхът ѝ наистина бе на косъм от това да спре. Мама направи остър перитонит и по спешност бе приета за операция на корема в “Пирогов”. След успешната операция обаче се развиха други усложнения и инфекции. Тя спря да може да диша самостоятелно – поради това се наложи да бъде вкарана в реанимация, поставена в медикаментозна кома и интубирана. Тук е редно отново да кажа, че през цялото време тя бе под зорките наблюдения на невероятните професионалисти в “Пирогов” – и сме безкрайно благодарни за това, че те се грижеха за нея денонощно, и въпреки пречките и усложненията се пребориха за нейния живот.“

- Advertisement -

Нейният призив

„Едва ли ще намеря думи, с които да опиша какво преживяхме всички в семейството, разбира се, нищожно в сравнение с всичко, през която тя самата мина. Мама мрази клишета, но те са такива с причина – и от днешна гледна точка мога да кажа, че тези ситуации те учат на много.

Първо, животът е кратък – и крехък. Не забравяй да казваш на хората, които обичаш, че ги обичаш – бъди направо досаден! Прекарвай всеки свободен миг с тях и осъзнай, че нито един ангажимент няма краен срок така, както краен срок има само животът.

Живей го, граби с пълни шепи, изведи майка си на обяд, напазарувай на баба си за вкъщи, излез на разходка с баща си и почерпи брат си със сладолед, защото тези мигове се изплъзват много преди да осъзнаем какво всъщност значат за нас.“

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече