Същински Рамбо! Гатьо от „Игри на волята” бил пленник на талибани в Ирак

0

- Advertisement -

Строг и с командорещ, но пък натурален и в поведението си, и с бисерите си, бившият командос Пеньо Гатевски – Гатьо от „Игри на волята”, е новият любимец на зрителите. Те съзряха в него достоен наследник на Динко от Ямбол.

Тъкмо с естествеността и откровенията си, 41-годишният пловдивски мачо спечели зрителите на Нова тв, иначе може и да озадачава на моменти другите участници в риалитито. Когато например ги строява и им раздава задачи, като че са войници на негово подчинение. Разбираемо е, защото Гатьо държи на дисциплината, честната игра и не на последно място – не търпи хитруване или да му късат нервите.

„Владея емоциите си и трудно някой може да ме изкара извън релси. Ако някой успее, му пожелавам да е жив и здрав. След това обикновено е жив, но не е много здрав”, предупреди Гатьо още във визитката си за предаването. Той се изтъкна като лидер и че ще води с твърда ръка. Явно още преди да се влючи в риалитито, Гатьо бе решил, че ще е водач. И действително се изживява като такъв още в началото на предаването, което за него бе в племето на Гладиаторите. Така че първо те се запознаха с нрава му. Гатьо въдворяваше ред и разпределяше дейности на смаяните си „войници” и даваше вид на човек, на когото не бива да се противоречи.

Едва ли и самият той е предполагал, че може да попадне сред преобладаващото от жени племе на Амазонките. Когато смени отбора, на Гатьо не му се вярваше. Затова смяташе, че е за малко. Честта да му разясни се падна на актрисата Ралица Паскалева, която води предаването с колегата си Димо Алексиев. Звездата от сериала „Откраднат живот” разруши надеждите на Пеньо Гатевски, че ще се върне при Гладиаторите, като подчерта, че е за постоянно при Амазонките. Пловдивчанинът изглеждаше съкрушен, с което трогна зрителите, и обеща все пак да даде всичко от себе си за новия си отбор. И все пак май продължи да му тежи, че не е сред Гладиаторите, а в отбор, в който жените са повече. Пролича му, когато на няколко пъти обяви колко е сигурен, че съотборника му Момчил ще спечели поредната битка и ще се върне при него и другите Амазонки, щом му е дал мъжката си дума.

Гатьо държи на своята и се раздава, даже когато се налага да плува, което му е слабост. Затова сложи спасителна жилетка в една от игрите. „С жилетка съм побеждавал смъртта, с жилетка ще победя в „Игри на волята”, каза мачото във визитката си.

- Advertisement -

Той е принципен човек и освен редица качества, цени и живота. „Най-якото нещо е, когато човек се събуди и не е умрял. Това е най-якото нещо – събуждаш се и дишаш, имаш въздух”, сподели пловдивчанинът в един от последните епизоди. Клипчето с това му откровение предизивка вълна от реакции в социалните мрежи. Някои го коментираха с чувство за хумор, но все пак съзнаваха причините за изказването му. Като командос Гатьо на няколко пъти е попадал под дъжд от куршуми и даже е прекарал месец във военнопленнически лагер. За последното си преживяване не каза много – доверява само, че е гладувал, така че ако има недостиг на храна в предаването, изобщо няма да се терзае. Знае се, че по време на мисия в Ирак той е бил пленник на талибани.

Що се отнася до опасните ситуации, пловдивчанинът е имал няколко такива. Гатьо, който се представи като „неосъждан, непреклонен, непоколебим”, хваща оръжие още на 18-годишна възраст. „Постъпих като наборен войник в 68-бригада Специални сили, Сили за специални операции, с една дума – командос”, разяснява Гатьо. С това име той се сдобил като войник, защото в армията „фамилията става малко име – от Гатевски ставаш Гатьо, от Иванов ставаш Иван”. Та Гатьо, който е „войник по сърце”, има над 150 скока с парашут и е участвал в реални бойни действия. Бил е на две мисии в Ирак – в Кербала и Дивания. „Там подражавахме на американците, които ходеха с меки шапки, но един ден стана една зверска засада и много бързо си намерих къде ми е каската. Тогава вече забравих за меката шапка”, разказва Гатьо. В засада ги „натиснали” отвсякъде, свистели куршуми, чували се гърмежи. В тази и в други ситуации той видял да падат хора и от едната, и от другата страна. Когато стане престрелка, правиш това, което си тренирал. Оцеляването тогава е кошамар, изтъква той.

„Като излезеш от базата не знаеш дали ще се върнеш в нея. Беше истински ад, отвсякъде стреляха. Там беше истинска война. Имаше кръв навсякъде”, откровен Гатьо. Той напуска Силите за специални операции, за да изкарва повече пари и да купи дом за семейството си. От 15 години работи като лична охрана на заможен бизнесмен, чието име не споменава – „пази живота му, здравето му и имуществото му”. Смята се, че се касае за човек от подземния свят.

Гатьо изглежда сериозен, понякога даже суров човек. Само жена му и близняците им Младен и Рангел могат да накарат сърцето му да омекне. За да купи дом за семейството си, Гатьо напуска армията и започва да работи като охранител. Влиза в „Игри на волята” отново, заради семейството си. Иска да покаже на синовете си какво е „доблест, цел и никой да не може да те спре”. „Който ме дразни, ще разбере кой е Пеньо Гатевски и ще си получи заслуженото… Аз съм лидер. Моделчета, манекенчета, жени, деца – всички ще слушат Пеньо Гатевски и ще му козируват. Пеньо води с твърда ръка и не дава на никой да се подиграва с него”, обяви Гатьо на влизане в Игрите, говорейки в трето лице за себе си.

Покрай личната му мисия, пловдивчанинът ръси бисери за радост на зрителите и вече със сигурност е най-колоритният участник в петия сезон на риалитито. Мнозина му симпатизират, но има и такива, които го критикуват за властното му поведение, сочат го като тотален егоцентрик, много се изтъквал. Вероятно обаче те също се забавляват с бисерите му, които вече са хитови в социалните мрежи.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече