Синът на Ламбо разпродава ценните му вещи, ето защо

0

- Advertisement -

Ценни предмети и вещи на Стефан Данаилов ще бъдат разпродадени на търг от негови близки, пише Минаха години. Става дума за икони от личната му колекция, костюми, които е носил до последните си дни, документи от архива му, медали и награди, с които е бил удостояван по време на дългата си актьорска и политическа кариера, невиждани снимки от семейния му архив.

- Advertisement -

Причината те да бъдат сложени на тезгяха не е, че наследниците му страдат от липса на финансови средства и искат да ползват спечеленото за лични нужди, а за да могат със събраната сума да започнат процедурата по изграждане на паметник на Ламбо в София, който да бъде монтиран в градинката пред Народния театър.

С каузата се занимава сдружение „Осем – има смисъл“, в което член е актрисата Ирен Кривошиева, майка на единствения биологичен син на Стефан Данаилов – Владимир. Легендата на българското кино и театър почина на 76-годишна възраст на 27 ноември 2019 г. Според личното му завещание цялото наследство, включително и вещите от дома му станаха собственост на сина му Влади.

Тъй като той живее и работи като лекар в Америка и няма как да движи организацията на търга, с това се е заела майка му Ирен. Преди две години Столичният общински съвет разреши да има паметник на Данаилов, но не пред Народния театър, а в софийския квартал „Лозенец“, в близост до дома му, където до последно живееше. Ирен Кривошиева обаче не е съгласна с това решение и го обжалва. Тя е твърдо решена да издейства място на статуята пред Народния театър. Избрани са и авторите на монумента – скулпторите Вежди Рашидов и Красимир Ангелов. Двамата творци имат готов проект и са в очакване да започнат работа по него.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече