След зандана: Братът на Рачков си налегна парцалките и седна да учи

0

- Advertisement -

По-малкият брат на едно от най-познатите лица от екрана – Димитър Рачков е поел по нов път след престоя си зад решетките. Петър Рачков, който е на свобода от лятото насам, е решил да запише висше образование. Той е започнал да учи в Бургаския свободен университет, или поне така сподели във Фейсбук профила си.

Братът на актьора обаче не уточнява точно каква специалност е избрал, но очевидно има амбиции да изчисти репутацията си след престоя в затвора, да подреди живота си и да гради сериозно професионално бъдеще. Петър е на 43 години и е баща на две деца, а след присъдата, която изтърпя в Бургаския затвор, искал да се поправи и реабилитира пред цялото си семейство, най-вече пред известния си брат, пише „Ретро“.

Петър дълги години присъстваше в криминалните сводки, но съвсем загази през 2021 г., когато бе вкаран в пандиза, след като се призна за дилър на наркотици и сключи споразумение със съда. Братът на известния тв водещ беше закопчан за разпространение и притежание на наркотици, a тази му присъда бе обединена заедно с друга, която касаеше катастрофата му с полицейска кола в Бургас и опита му да избяга от местопрестъплението.

Общото му наказание бе в размер на 3 години и 2 месеца затвор, но на топло той изкара по-малко заради трудолюбието си зад решетките и заради това, че е демонстрирал добро поведение по време на престоя. Заради това бе пуснат навън предсрочно и още с излизането си продължил да работи в бургаска фирма за търговия на храни и напитки, в която помагал още докато бил затворник. След престоя в пандиза Петър се е взел в ръце.

Освен че си вадел прехраната по честен път, се хванал да учи и най-вече – поискал прошка от роднините си. Половинката му Златина през цялото време на престоя му в затвора го чакаше търпеливо да се прибере у дома при нея и двамата им синове. С любимата си братът на Рачков не бе развалил взаимоотношенията си, но не така розово бе положението между него и актьора, както и с родителите му Станка и Минко.

„Той направи грешки, понесе си наказанието, но е голям човек и всичко си зависи от него. Всеки сам е отговорен за собствените си действия. Ако съм го учил на нещо, винаги е било да е честно, законно, както аз живея. Ако ме послуша, всичко ще е наред“, каза неотдавна комикът по адрес на малкия си брат.

От думите му става ясно, че двамата са успели да проведат разговор и пак поддържат връзка, след като, години наред не контактуваха по никакъв начин и Рачков-младши бе низвергнат от фамилията. Близки до семейството издават, че той поискал прошка и от майка и баща си, които отдавна не живеят в Бургас, а във вила в Твърдица, построена от по-големия им син. Митко се грижи всеотдайно за родителите си и непрестанно бди над тях. Осигурил им е всичко необходимо, за да се чувстват комфортно в битов план, но и често намира време да им гостува или да ги взема при себе си в София.

По време на пандемията той сподели, че е бил на път да ги изгуби, защото вирусът ги сринал и изкарали около 50 дни в болницата. Благодарение на добрите български лекари успели да се отърват от клопката на COVID-19, но комикът изкарал десетки безсънни нощи от тревоги и притеснения дали майка му и баща му които отдавна са пенсионери и са на възраст, ще оживеят. В същото време малкият им син Петър бе вече зад решетките.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече