Доц. Мангъров отваря своя поликлиника със синовете си

0

- Advertisement -

Доцент Атанас Мангъров се кани да вложи изкараните стотици хиляди левове от лечение на Ковид-19 с чайчета и супички в собствена поликлиника, научи „Уикенд”. Скандалният медик преди месец е регистрирал нова фирма, през която да се прибират парите на наивниците, повярвали в странните му здравни теории, а в момента обикаля по агенциите за недвижими имоти  в търсене на подходящо помещение, където да отвори „Медицински център Мангърови”.

Както подсказва името, доцентът е привлякъл в бизнеса и семейството си. За помагачи лекаря е вербувал двамата от синовете си – близнаците Христо и Илия, които също са доктори. Христо Мангъров е дерматолог след специализация в Медицинския институт на МВР София, а научните му интереси са насочени в областта на венерологията и ранната диагностика на полово предавани болести. Брат му Илия пък е наследил едната от двете специалности на своя баща – педиатрията. Д-р Илия Мангъров е посочил във визитката си, че е специалист в проследяване на преждевременно родени деца, а научните му интереси са в областта на неонатологията, ваксинопрофилактиката, детските и инфекциозните болести. Те се ползват с добра репутация в лекарските среди.

- Advertisement -

Според плановете на татко им, след отварянето на поликлиниката, Христо и Илия трябва да прехвърлят там своята практика. Двамата са и управители на фирмата, от чието име ще работи центъра. Освен близнаците, в „Медицински център Мангърови” се предвижда да има и още поне десет кабинета с различни специалисти, покриващи почти всички области в медицината. Естествено, в центъра на целия проект е поставен доц. Атанас Мангъров, на чиято слава като лекар с доста алтернативни методи се разчита да привлича тълпи пациенти.

Самият той усърдно се грижи да подържа скандалната си слава. В своя Фейсбук профил Мангъров ежедневно продължава да публикува всевъзможни алтернативни мнения и новини относно конспирацията Ковид-19. За цвят, Мангъров пуска и линкове от сайтове, бълващи кремълска пропаганда и твърдения, че България е поробена от САЩ. Преклонението на доцента към Владимир Путин и ордите му нахлули в Украйна, изобщо не е случайно. Да припомним, че Мангъров е парламентарен съветник на „Възраждане”, чиито фенове са известни със склонността си да залитат по алтернативните лечения. Като пиенето на белина за профилактика на Ковид-19 като универсално лекарство за всички болести, които официалната медицина твърди, че са нелечими.

Освен близнаците Христо и Илия, с които Мангъров отваря медицинският център, скандалният доцент има и още две деца. Първородният му син Слави е единственият от фамилията, който не е свързан с медицината. Той завършва икономика в САЩ, а днес е собственик на фирма, търгуваща със строителни материали. Бизнесът му върви добре, щом според татко му Слави всяко лято и зима почива по баровски курорти в цял свят. Единствената девойка сред наследниците на Мангъров – Елена, е магистър-фармацевт. Продажбата на лекарства обаче не е първият й избор. Преди да постъпи в Медицинския университет в Пловдив, Елина Мангърова е учила и бизнес администрация и икономика в суперскъпия частен Американски колеж в Благоевград, където годишната такса за обучение е 12 000 долара.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече